martes, 30 de julio de 2013

Visita al Local: un punt de partida

,
Dilluns 29 de juliol el Col·lectiu Cal un local com Cal vam tenir l'oportunitat d'assistir a una visita organitzada per veure l'interior del Centre Cívic El Local de Ribes. Hi vam anar juntament amb alguns regidors i l'alcalde del municipi, Josep Antoni Blanco. 












L'edifici porta tancat uns 10 anys i sense servei de neteja, per la qual cosa s'esperava que l'espai estigués brut i deixat. Una visita molt esperada per Cal un Local com Cal per conèixer de primera mà l'estat de l'edifici i plantejar com tirar endavant. Opinions sempre hi ha de tots colors, i tot i que alguns pensen que fa pena, d'altres diuen que no està tant malament com podria. 

També una entrada necessària per part de tots els representants dels partits polítics i per part nostra, per fer front a la realitat amb la que ens trobem: un espai en desús, evidentment brut per la manca de neteja però, com es pot apreciar a les imatges, embrutat també per persones que hi han entrat sense permís. 









La part tècnica la van aportar dos arquitectes del Col·lectiu Cal un local com Cal i un altre per part d'un grup polític, que confirmen que dins del que cap l'edifici es troba en bones condicions. Té problemes a la coberta perque no funciona l'impermeabilització, el que ha provocat danys en el sostre, que per altra banda són solucionables. L'estructura principal està en bones condicions. Pel que fa a l'ús, ja sabem des de fa temps que s'han de solucionar alguns problemes per poder fer-lo servir per a grans actes: sortides d'emergència i accessibilitat.




El primer pas que caldria fer per recuperar l'espai és sens dubte reparar la coberta per garantir l'estanqueitat de l'edifici, i posteriorment solucionar la resta de problemes que l'aigua ha anat provocant.

Caldrà veure a partir d'ara quina és la posició que adopten els diferents grups polítics, entitats i gent del poble davant la nova situació del tema del Local.

Esperem les vostres opinions al facebook i també aquí. 


0 comentarios to “Visita al Local: un punt de partida”

Publicar un comentario