lunes, 25 de noviembre de 2013

,

BREU HISTÒRIA D'EL LOCAL (un petit tast)

"Des de fa molts anys, el terreny que ocupa el Centre Cívic El Local, a Sant Pere de Ribes, Garraf, 
ha estat motiu de disputa entre les diferents forces polítiques del municipi. Actualment es troba abandonat i fins ara no hi ha hagut en els últims anys un projecte clar per fer-hi res, però anys enrere aquest terreny va ser motiu de moltes i diverses propostes. Les preguntes que ens fem són: per què El Local ha estat motiu de tantes polèmiques? Quins factors han fet que no hi hagi hagut un consens per donar un ús a El Local?


Per analitzar aquests factors cal fer una mica de recerca històrica. Per això cal repassar a grans trets de la història d’El Local. Cap als anys 20 del segle XX en el terreny on ara hi ha el centre cívic es va construir el local que albergava algunes agrupacions de l’esquerra ribetana, com la Unió de Pagesos i Rabassaires de Ribes, un local que va ser punt de trobada i de reunió, i on a més a més de servir com a espai d’emmagatzematge d’útils del camp, els seus membres l’utilitzaven com a espai per a usos educatius i culturals, i hi van fer tot tipus d’activitats."

En molt poc temps podreu saber més sobre la historia del Local, sobre el seu passat, present, i el que és més important, podreu dir el que en penseu del seu futur. Des del col·lectiu estem preparant la publicació de la qual n'heu pogut llegir el primer paragraf, i que esperem que us agradi molt.

1 comentarios: